TREsenje za sproščanje travme in stresa       
Opis seminarjev TRE za inštruktorje in vse, ki bi radi vedeli več
TREsenje za sproščanje travm in stresa

Delavnica poteka v Gradu Hrib ali hotelu Bor, Preddvor, v čudovitem ambientu pod Storžičem. Okolica s krasno naravo in jezerom pa omogoča kvalitetno in potrebno sprostitev po delavnici.

Seminarje vedno vodijo certificirani inštruktorji, ki so dosegli zahtevano stopnjo in nivo znanja po šoli dr. Davida Bercelia


Pričetek seminarja TRE je 10h dopoldne (uro in pol po pričetku registracije). Delavnica traja do 18:00, vmes je uro in pol časa za počitek in kosilo. Drugi in tretji dan je pričetek ravno tako ob 10:00, le da se tretji dan delavnica konča ob 17:00.

Tu si, prosim, preberite splošna priporočila za TRE delavnico.

 

Kaj prinesti s seboj


Ker na delavnici izvajamo veliko fizičnih vaj, pridite športno oblečeni, oziroma v udobnih oblačilih, ki vam dovoljujejo prosto gibanja. S seboj prinesite mehko podlago (armafleks).

 

Opis seminarjev in zahtev za certificiranje
Nivo I

Namen vseh treh dni seminarja je predati znanje za uporabo TRE za lastni proces, kateremu sledi možnost individualnega dela z drugimi. Namenjena je torej tudi kot dodatno orodje za terapevte, psihoterapevte, klinične psihologe, psihiatre ter svetovalne delavce. Ta delavnica je obvezni del in jedro izobraževanja za vse, ki želijo postati certificirani inštruktorji na nivoju 1.

 

  1. stopnja TRE vas bo pripravila na varno vodenje posameznikov skozi vaje in proces TRE, brez da bi se jih pri tem dotikali. 

  Za pridobitev TRE certifikata 1. stopnje - vodenje posameznikov  je potrebno izpolniti naslednje:

  • Udeležba in dokončanje tridnevne delavnice za 1.stopnjo TRE

  • Pred dokončanjem certifikacijskega programa mora preteči najmanj 3 mesecepreden boste lahko pridobili TRE certifikat 1.stopnje. Med tem obdobjem boste sami redno izvajali TRE; razumeli boste teorijo in razloge za možno praktično intervencijo med izvajanjem ali vodenjem metode TRE; razumeli in prepoznali boste obrambne mehanizme organizma na travmo in med izvajanjem TRE; zavedali se boste vaših osebnih odzivov in sprememb.

   Nič nenavadnega ni, če certifikacijski program za pridobitev certifikata 1.stopnje traja dlje, saj je to odvisno od vaše pripravljenosti za vodenje posameznikov in vaših časovnih omejitev.

  • Za dokončanje certifikacijskega programa za 1.stopnjo TRE vam je na voljo 
   1 (eno) leto, in sicer od zadnjega dneva vaše udeležbe na delavnici 1.stopnje TRE. V primeru, da vam ne bi bilo možno certifikacijskega programa v tem času zaključiti, bo potrebna ponovna udeležba na tridnevni delavnici 1. stopnje.

  • Da bi zagotovili vašo pripravljenost na pričetek vodenja posameznikov, boste najprej en mesec samostojno izvajali metodo TRE. Temu obdobju bo sledilo prvo izvajanje metode TRE pod nadzorom in vodstvom vašega certificiranega inštruktorja ali mentorja.

  • V času usposabljanja boste zapisovali osebne izkušnje z metodo TRE (fizične, čustvene, psihološke, ravni energije itd.) in opazovanja, proces in morebitne izzive med vodenjem posameznikov. Te dnevniške zapise (povzetek) boste nato pregledali skupaj z vašim certificiranim TRE inštruktorjem ali mentorjem.

  • Deset supervizijskih ur izvajanja in vodenja TRE pod nadzorom. Nadaljnje praktične informacije, pregled in razdelitev nadzornih ur vam bo predstavljeno na sami delavnici.
   Nadzorne ure je mogoče organizirati bodisi v živo, preko Skypa, po dogovoru z vašim certificiranim inštruktorjem in mentorjem pa lahko posnamete tudi video vaših treningov. Prejeli boste vsa potrebna navodila.

  • Udeležba na dvodnevni strokovni delavnici, ki bo organizirana za pripravnike (4 ure od zahtevanih desetih nadzornih ur bo kreditiranih).

  • Vadbeni treningi z vašimi sopripravniki: 3-krat po 2 uri na skupino (tu boste vodeni in vodili skozi proces TRE).
   To izkušnjo boste prav tako vključili v vaš dnevnik. Gre za nenadzorovane vadbene treninge z vašimi sopripravniki kadarkoli med programom certifikacije.

  • Po izpolnitvi vseh certifikacijskih obveznosti in pripravljenosti na dokončanje vašega usposabljanja za inštruktorja TRE 1.stopnje, boste morali skozi še zadnjo, enourno oceno z vašim izbranim TRE inštruktorjem 3. stopnje (bodisi v živo ali preko Skypa).

  • Za prijavo v certifikacijski proces 1. stopnje znaša provizija 35 USD, ki jo je potrebno poravnati direktno z dr. Bercelijem pri vstopu v certifikacijski program
   .
   Za vključitev na listo inštruktorjev v Sloveniji na spletni stranihttp://traumaprevention.com/global-links/ je potrebno plačati TRE LLC letno provizijo v višini 75 USD. Ta navedba ni obvezna, se pa priporoča.

   Po pridobitvi certifikata inštruktorja TRE 1. stopnje boste vpisani na listo TRE inštruktorjev na spletni strani TRE Slovenija.
   Vpis na listo je na voljo vsem inštruktorjem metode TRE v Sloveniji.

  Zahtevana literatura

Na seminarju boste dobili potrebno literaturo v slovenskem jeziku,obvezna je še:

 1. Berceli, David (2008) (Book) The Revolutionary Trauma Release Process: Transcend Your Toughest Times Namaste Publishers, Vancouver, British Columbia (order from Amazon)

Priporočena literatura:

 1. Berceli, David (2005) (Book) Trauma Releasing Exercises: A Revolutionary New Method for Stress/Trauma Recovery Book Surge Pub, (order from Traumaprevention.com)
 2. Berceli, David (2005) (DVD) Trauma Releasing Exercises: A Revolutionary New Method for Stress/Trauma Recovery  (order from Traumaprevention.com)

Trening lahko kasneje nadaljujete in nadgradite z nivojem 2 (trije dnevi), kjer se TRE aplicira tudi na Intervencijo & Delo na telesu in nivo 3 (trije dnevi) za delo s skupinami...

Bor


Kokra


Storžič
Kliknite na zgornja dva linka in v Wordu se vam bosta odprla potrebna obrazca. Če to ne deluje poskusite z desnim klikom in v okencu, ki se odpre izberite: Shrani povezavo kot...
Pomoč: 040 907 664

Poglejte si še:

Holotropno dihanje

 

 

 

Kontakt

spirala@velosimed.com

Telefon: +04 255 5031 ; 040 907 664

skype : velosimed
most-si d.o.o.  TEL: +386 (4) 255 50 31  GSM:+386 (0)40 852 049  e-mail:info@most-si.com